Banan proteinpannkakor

Dessa bananproteinpannkakor är fulla av naturlig sötma och smak från mogna bananer. Kombinationen av banan och proteinpulver ger en läcker och näringsrik pannkaka som är både mättande och god. Ett perfekt sätt att njuta av frukt och protein i en smakfull och enkel rätt.
Bild av Whey2Protein

Whey2Protein

Detta recept är skapat av redaktionen på Whey2Protein

Näringsvärde per portion

Energi

870 kJ (208 kcal)

Protein

16g

Kolhydrater

25g

Fett

6g

Ingredienser

2 mogna bananer

2 ägg

1 dl proteinpulver vanilj

1 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)

1/4 tsk kanel

En nypa salt

Kokosolja eller smör till stekning

Serveringsförslag

Färska blåbär, jordgubbar, hallon eller banan
Lönnsirap
Grekisk yoghurt.
Nötter

Gör såhär

1. Skala och mosa bananerna i en stor skål tills de är helt släta.

2. Tillsätt äggen till de mosade bananerna och vispa ihop.

3. Rör ner proteinpulver, havremjöl, bakpulver, vaniljextrakt, kanel och en nypa salt. Blanda tills smeten är jämn och klumpfri.

4. Sätt en stekpanna på medelhög värme och tillsätt rapsolja. Låt oljan bli varm men inte rykande.

5. Häll 1/4 dl av smeten i pannan per pannkaka. Stek i 2-3 minuter på varje sida eller tills pannkakorna är gyllenbruna och genomstekta. Använd en spatel för att vända pannkakorna.

Serveringsförslag: Servera pannkakorna med skivad banan, färska bär, eller en klick jordnötssmör. Lite extra lönnsirap på toppen gör dem ännu godare!

* Vi använde oss av vassleprotein med smak av vanilj från Svenskt Kosttillskott, men receptet fungerar även bra med andra smaker och proteinpulver från andra märken. Om du behöver anpassa recepten efter allergener och så fungerar det bra att byta ut vissa ingredienser mot allergivänliga alternativ.

Testa liknande recept

Andra recept vi tror att du kommer gilla

0 0 votes
Betygsätt artikeln
guest

0 Kommentarer
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rulla till toppen