Fluffiga proteinpannkakor

Upptäck dessa fluffiga proteinpannkakor som är både lätta och luftiga. Med en extra boost av bakpulver och äggvita får du en pannkaka med en härlig konsistens som nästan smälter i munnen. Perfekta för en härlig frukost eller ett läckert mellanmål när du vill ha något speciellt.
Bild av Whey2Protein

Whey2Protein

Detta recept är skapat av redaktionen på Whey2Protein

Näringsvärde per portion

Energi

950 kJ (227 kcal)

Protein

17g

Kolhydrater

28g

Fett

8g

Ingredienser

1,5 dl vetemjöl

1 dl proteinpulver vanilj

2 tsk bakpulver

En nypa salt

2,5 dl mjölk

1 ägg

Kokosolja eller smör till stekning

Serveringsförslag

Färska blåbär, jordgubbar, hallon eller banan
Lönnsirap
Grekisk yoghurt.

Gör såhär

1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål, vispa ihop proteinpulver, mjöl, bakpulver och salt.

2. Blanda de våta ingredienserna i en annan skål, vispa ihop mjölk, ägg och smält smör

3. Blanda smeten: Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra och blanda tills det är en jämn smet. Det är okej om det finns några klumpar, men undvik att överarbeta smeten.

4. Stek pannkakorna: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smörj den lätt med smör eller olja. Häll en liten mängd smet i pannan (ungefär 1/4 dl per pannkaka). Stek tills bubblor börjar dyka upp på ytan, cirka 2-3 minuter. Vänd och stek den andra sidan tills den är gyllene, ytterligare 1-2 minuter.

Serveringsförslag: Servera de färdiga pannkakorna varma med valfria tillbehör som färsk frukt, lönnsirap, bär, eller en klick grekisk yoghurt.

* Vi använde oss av vassleprotein med smak av vanilj från Tyngre, men receptet fungerar även bra med andra smaker och proteinpulver från andra märken. Om du behöver anpassa recepten efter allergener och så fungerar det bra att byta ut vissa ingredienser mot allergivänliga alternativ.

Testa liknande recept

Andra recept vi tror att du kommer gilla

0 0 votes
Betygsätt artikeln
guest

0 Kommentarer
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rulla till toppen