Glutenfria proteinpannkakor
- 7 ingredienser
- Under 30 min
- Betyg 4.8/5

Whey2Protein
Detta recept är skapat av redaktionen på Whey2Protein

Näringsvärde per portion
Energi
Protein
Kolhydrater
Fett
Ingredienser
1,5 dl glutenfritt havremjöl (kan göras genom att mixa glutenfria havregryn)
1,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölk efter smak)
1 dl vaniljproteinpulver (se till att det är glutenfritt)
1 ägg
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)
Kokosolja eller smör till stekning
Serveringsförslag
Gör såhär
1. Blanda havremjölet (glutenfritt) med proteinpulvret, bakpulvret och saltet i en stor skål.
2. Tillsätt ägg, mandelmjölk och vaniljextrakt och vispa tills smeten är slät och klumpfri.
3. Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj med lite kokosolja eller smör.
4. Häll en skopa smet i pannan för varje pannkaka och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.
Serveringsförslag: Servera pannkakorna med glutenfria toppings som färska bär, nötter eller en klick grekisk yoghurt.
* Vi använde oss av vassleprotein med smak av vanilj från Holistic, men receptet fungerar även bra med andra smaker och proteinpulver från andra märken. Om du behöver anpassa recepten efter allergener och så fungerar det bra att byta ut vissa ingredienser mot allergivänliga alternativ.
Testa liknande recept
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
Andra recept vi tror att du kommer gilla
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min
- Under 30 min
- Enkel
- Under 30 min