Glutenfria proteinpannkakor

För de som behöver undvika gluten, är dessa glutenfria proteinpannkakor ett utmärkt alternativ. Trots att de är helt glutenfria, är de både smakrika och mättande, med en konsistens som håller sig bra under tillagningen. Ett bra val för en hälsosam och läcker start på dagen.
Bild av Whey2Protein

Whey2Protein

Detta recept är skapat av redaktionen på Whey2Protein

Näringsvärde per portion

Energi

880 kJ (210 kcal)

Protein

16g

Kolhydrater

24g

Fett

7g

Ingredienser

1,5 dl glutenfritt havremjöl (kan göras genom att mixa glutenfria havregryn)

1,5 dl mandelmjölk (eller annan mjölk efter smak)

1 dl vaniljproteinpulver (se till att det är glutenfritt)

1 ägg

1 tsk bakpulver

En nypa salt

1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)

Kokosolja eller smör till stekning

Serveringsförslag

Färska bär
Nötter
Grekisk yoghurt.

Gör såhär

1. Blanda havremjölet (glutenfritt) med proteinpulvret, bakpulvret och saltet i en stor skål.

2. Tillsätt ägg, mandelmjölk och vaniljextrakt och vispa tills smeten är slät och klumpfri.

3. Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj med lite kokosolja eller smör.

4. Häll en skopa smet i pannan för varje pannkaka och stek i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.

Serveringsförslag: Servera pannkakorna med glutenfria toppings som färska bär, nötter eller en klick grekisk yoghurt.

* Vi använde oss av vassleprotein med smak av vanilj från Holistic, men receptet fungerar även bra med andra smaker och proteinpulver från andra märken. Om du behöver anpassa recepten efter allergener och så fungerar det bra att byta ut vissa ingredienser mot allergivänliga alternativ.

Testa liknande recept

Andra recept vi tror att du kommer gilla

4 1 vote
Betygsätt artikeln
guest

0 Kommentarer
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rulla till toppen