Hemmagjorda proteinbars recept

Dessa superprotein hemgjorda proteinbars är det perfekta valet för dig som vill ha ett kraftfullt och mättande mellanmål, med hela 25 gram protein per bar. Oavsett om du behöver återhämta dig efter ett intensivt träningspass eller bara vill ha ett proteinrikt alternativ under dagen, är dessa bars enkla att göra och fyllda med näring. Med en kombination av proteinpulver, nötter, och grekisk yoghurt får du en balanserad och god bar som ger långvarig energi och mättnad.
Bild av Whey2Protein

Whey2Protein

Detta recept är skapat av redaktionen på Whey2Protein

Näringsvärde per portion

Energi

1080 kJ (260 kcal)

Protein

25g

Kolhydrater

15g

Fett

12g

Ingredienser

1 dl havregryn

3 dl proteinpulver (valfri smak, t.ex. choklad eller vanilj)

1 dl mandelmjöl eller kokosmjöl (för extra protein och låg kolhydrathalt)

1 dl jordnötssmör eller mandelsmör

1 dl grekisk yoghurt (valfri laktosfri variant för laktosintoleranta)

1/2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)

1 msk chiafrön eller linfrön (valfritt för extra protein och fiber)

50 g mörk choklad, smält (för topping, valfritt)

1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)

Serveringsförslag

Hackade Nötter
Kokosflingor
Torkad Frukt
Pumpakärnor eller Solrosfrön
Chokladchips
Havssalt
Kakaonibs
Frystorkade Bär

Gör såhär

1. Förbered Blandningen i en stor skål, blanda havregryn, proteinpulver, mandelmjöl (eller kokosmjöl) och chia- eller linfrön

2. Tillsätt jordnötssmör, grekisk yoghurt, mandelmjölk och vaniljextrakt. Rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade och smeten är tjock och formbar. Om smeten är för torr, tillsätt lite mer mjölk

3. Forma Bars: Klä en liten form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut smeten jämnt i formen

4. Smält mörk choklad och häll över smeten i formen. Använd en spatel för att sprida ut chokladen jämnt

5. Placera formen i kylskåpet i minst 30 minuter för att låta barsen stelna

6. Ta ut formen från kylskåpet och skär smeten i 8 lika stora bars

7. Förvara barsen i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka

Serveringsförslag: Toppings till dina proteinbars kan lyfta både smak och textur. Välj bland hackade nötter för krispighet, kokosflingor för en tropisk känsla, eller torkad frukt för en söt och seg kontrast. För extra choklad kan du använda chokladchips eller kakaonibs, medan havssalt ger en sofistikerad balans. Pumpakärnor, solrosfrön, och frystorkade bär tillför både färg och näring, vilket gör varje bar unik och läcker

Andra recept vi tror att du kommer gilla

0 0 votes
Betygsätt artikeln
guest

0 Kommentarer
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rulla till toppen